Özel Arama

12 Kasım 2009 Perşembe

PATATESLİ Ay çöreği

Malzemeler : 4 su b.söke un yarım p. yaş maya 1 çay b. süt 1 çay b. sıvıyağ 1 yumurta 1 çorba k. toz şeker tuz alabildiği kadar ılık su İç harcı için: 4 patates 1 soğan 1 tutam maydanoz tuz, karabiber sıvıyağ Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı söke unu alın.Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Üzerine yumurtanın akını ilave edin.Mayayı eritin.Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritmeye devam edin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.İç harcı için 4 adet patatesi haşlayın.Haşlanan patatesleri rendeleyin..Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine soğanı ilave edin ve soğanı kavurun.Ocağın altını kapatın ve rendelenmiş patatesleri ilave edin.1 tutam maydanozu ince olarak kesin ve iç harcın içine dahil edin.Ay çöreği hamurundan bezeler kopartın.Her bezeyi merdane ile açın.Bezelerin içine patatesli iç harçtan ilave edin.Daha sonra ay çöreği hammurunu sarıp rulo yapın.Hamurun dışı unlu olduğu için biraz bekletin.Daha sonra elinizi hafif ıslatıne ay çöreğine ay şekli verin.Fırın tepsisine ay çöreklerini dizin.Üzerine yumurta sürün.Üzerine çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.... =)=)

6 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Bayılırım ya özelliklede patatesli olmasına hımm:))

oyaninmutfagi dedi ki...

BOYLE NAR GIBI KIZARMIS CAYDA HAZIR MIS GBI ELLERINE SAGLIK

fatma dedi ki...

ellerine saglık yine döktüktürmüşsün

keskinli dedi ki...

enfes olmus ellerine saglik

Unknown dedi ki...

hep tatlı olan ay çöregi yedim hep ben bugüne kadar ama bunu denemek isterim.ellerine saglık.

htp://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba guzel görünüyor elıne sağlık