Özel Arama

10 Ocak 2010 Pazar

Sıkma

Bir Kayserili olarak hamur işinin her türünün bilirim ama sıkmayı Konyalı komşum sayesinde öğrendim:)Yağlamanın şebitleri gibi hazırlayıp (1. Resimdeki gibi) üzerine tereyağ sürüp içine hazırladığımız içi koyup sarıyoruz....Soğanı halka halka doğrayıp rengi dönene kadar yağda kavuruyoruz, altını kapatıp içine peynir ve diğer malzemeleri ekliyoruz.. Ayran eşliğinde yiyoruz...( istenirse patateslide yapılabilir):)

Malzemeler 4 Su bardağı ılık su 2 Kg un Yarım paket yaş maya 1 Çorba kaşığı tuz

İÇ için:

2 kurusoğan

peynir

maydonoz

pulbiber

tereyağ

9 yorum:

yemek&kurabiye dedi ki...

ellerine sağlık sevgiler:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severim canım...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BENDE ADANALI BİR ARKADAŞIMDA YEMİŞTİM SEVGİLER

kalpkurabiye dedi ki...

pph nefis biz her kurban bayramında özellikle yaparız içine de mis gibi kavurma allah bereket versin nefiss:))

IŞIL dedi ki...

arkadas olsunlar dıye çok ıstedım ıkı kız allahımda verdı çok sukur

ayfersultan dedi ki...

sa.Ben aslen Sivaslıyım ama kırklı bebek iken gelmiş 8 yaşına kadar Kayseride kaldımmemleket yakın olmasından yemeklerimiz çok benzer..çemen ve mantı birde bazlama özledim çocukluğumu ekimde uğramıştım çok değişmiş..tanıştığıma memnun oldum arkadaş listeme ekliyorum sevgiler..A.E.O

Adsız dedi ki...

ayse hanım sizi sürekli takip ediyorum çok güzel tarifleriniz var siteme bakmanızı beklerim sevgiler.

IŞIL dedi ki...

destegın ıcın sagol

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba..Çok güzel görünüyor..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..