Bir Kayserili olarak hamur işinin her türünün bilirim ama sıkmayı Konyalı komşum sayesinde öğrendim:)Yağlamanın şebitleri gibi hazırlayıp (1. Resimdeki gibi) üzerine tereyağ sürüp içine hazırladığımız içi koyup sarıyoruz....Soğanı halka halka doğrayıp rengi dönene kadar yağda kavuruyoruz, altını kapatıp içine peynir ve diğer malzemeleri ekliyoruz.. Ayran eşliğinde yiyoruz...( istenirse patateslide yapılabilir):)
Malzemeler
4 Su bardağı ılık su
2 Kg un
Yarım paket yaş maya
1 Çorba kaşığı tuz
İÇ için:
2 kurusoğan
peynir
maydonoz
pulbiber
tereyağ
9 yorum:
ellerine sağlık sevgiler:)
Çok severim canım...
MERHABA BENDE ADANALI BİR ARKADAŞIMDA YEMİŞTİM SEVGİLER
pph nefis biz her kurban bayramında özellikle yaparız içine de mis gibi kavurma allah bereket versin nefiss:))
arkadas olsunlar dıye çok ıstedım ıkı kız allahımda verdı çok sukur
sa.Ben aslen Sivaslıyım ama kırklı bebek iken gelmiş 8 yaşına kadar Kayseride kaldımmemleket yakın olmasından yemeklerimiz çok benzer..çemen ve mantı birde bazlama özledim çocukluğumu ekimde uğramıştım çok değişmiş..tanıştığıma memnun oldum arkadaş listeme ekliyorum sevgiler..A.E.O
ayse hanım sizi sürekli takip ediyorum çok güzel tarifleriniz var siteme bakmanızı beklerim sevgiler.
destegın ıcın sagol
Merhaba..Çok güzel görünüyor..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..
Yorum Gönder