Bu aralar haşhaşa ve hindistan cevizine takmış durumdayım.Yaptığım pastalar ya haşhaşlı oluyor ya da hindistan cevizli ;
bugün EMİNE BEDERDEN hem görüntüsüyle güzel hemde tadıyla lezzetli bir tarifle karşınızdayım!!!
MALZEMELER:
250 gr margarin( pasta için kullanılanları tercih ederseniz iyi bir sonuç alcağınıza eminim)
½ çaybardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
4.5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı haşhaş
YAPILIŞI:
Margarin hafiften eritilir .İçine sıvıyağ sonra pudra şekeri konur .Azar azar un eklenir . Son olarak haşhaş konur (kabartma tozu kullanımıyor).Hamur yoğurulup ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır , içi hafif oyulur.180 derecede fırına verilir .Soğuduktan sonra üzerine marmelatı konur ..
AFİYET OLSUN!!!:):)
8 yorum:
oooooo harika bunlar eline sağlık acaba yumurta konmuyormu
ellerine sağlık canım kurabiyeler harika görünüyor..
Ellerine saglik Aysem.... Tüm kurabiyelerin cok leziz görünüyor... Sevgilerimle,
haşhaşın bu tarz şeylere bu denli yakıştığını bende yeni keşfettim
haşhaşlı revani yaptım ki süper oldu
ellerine sağlık kurabiyede de güzel olmuş anlaşılan
sevgileimle..
çok guzel görunuyor gecen gun bende buna benzer yapmıştım.çok lezzetlı oluyor. ellerıne saglık canım.sevgiler:)
GÜZEL GERÇEKTEN
Canim ellerine saglik bende 1 kez bu kurabiyeyi denemistim hashasli denemek isterim emeklerine saglik sevgiler öptüm.
Ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder