MALZEMELER:
40 yaprak baklava hamuru
250 gr ceviz
1.5 paket teremyağ
ŞERBET:
1.250 gr şeker
4 bardak su
1 gr limon tuzu
YAPILIŞI:
Hazır paket baklavalık hamurun içinde 55 adet yufka var ,biz kırk taneden yaptığımız için tarifi ona göre veriyorum. Tepsinin altını yağlıyoruz ,yufkamızı seriyoruz altı katta bir cevizimizi serpiyoruz.Serme işlemi tamamlandıktan sonra baklavayı istediğimiz şekilde dilimliyoruz.Ben kare yaptım. Margarinimizi eritip baklavanın üzerine döküyoruz 200 derecede önceden ısınmış fırına veriyoruz. Şerbetimizi hazırlayıp, baklava soğuk şerbet sıcakken ( çok kaynar olmayacak)
baklavaların üzerine eşit şekilde döküp sunuma hazırlıyoruz..
HERKESE MUTLU BAYRAMLAR!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder