4 yumurta
½ su bardağı su
tuz
un
10-12 kaşık sıvıyağ
İÇİ İÇİN:
Peynir yada kıyma
Haşlamak için 3litre su
YAPILIŞI:
Malzemeler hamur yoğurma kabına alınır ve çok sert olmayan bir hamur yoğurulur.7 beziye ayrılır .En alta ve en üste serilen yufkalar haşlanmayacak Toplam 5 tane yufkamızı ortadan 4 e bölelim . Önce sıcak ve tuzlu suya bir dakika ,sonrada soğuk suya daldırıp tepsimize diziyoruz.Bu arada katlar oluşmaya başlıyor .Hazırladığımız içinizi arasına serpip son katıda koyduktan sonra böreğimiz pişmeye hazır...Bu böreğin özelliği ocağın üzerinde çevire çevire pişirilir. Ama ben kursta yaptığım için imkanım biraz kısıtlıydı fırında pişirdim inanın bu haliyle de çok güzel oldu..afiyet olsun!!..
1 yorum:
merhaba elıne sağlık bende çok severım su böreğini yapması zor ,yemesı zevklı
Yorum Gönder