Özel Arama

17 Ekim 2010 Pazar

Paskalya Çöreği

Yeni haftaya yeni bir tarifle karşınızdayım..Güzel birgün geçirmeniz dileğiyle.. MALZEMELER:( 4 uzun paskalya çıkıyor bu tarifden) 1 bardak zeytinyağı(su) 1 bardak yoğurt
1 paket maya
2 yumurta akı
1 paket margarin( eritilecek) 2yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz un YAPILIŞI:Hamur yoğurma kabına iyice eritilmiş margarini sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Yoğurulan hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra şekil verme aşamasına geliyoruz.Uzun çubukları saç örgüsü şeklinde örüp mayalanması için fırına veriyoruz.Mayalanmış paskalyalarımızı üzerinr yumurta sarısı ve dövülmüş fındık serpip 200 derecede ısınmış fırına veriyoruz .Sonrada afiyetle yiyoruz!!!:)

6 yorum:

susamcorekotu dedi ki...

PASKALYA ÇÖREĞİ NEFİS BİR LEZZET:)
ELİNE SAĞLIK,SEVGİLER

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık çok güzel ve iştah açıcı olmuş.

Saygılarımla.

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

Bayram Kombesi dedi ki...

Bayilirim paskalya coregine, ipek gibi dagiliyor ya hamuru. Ellerine saglik.

özlem dedi ki...

ellerine sağlık. muhteşem bir görüntü. mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor gerçekten