Özel Arama

5 Ekim 2010 Salı

Sütlü Pastahane Ketesi

Pastanelerde görüp nasıl yapıldığını hep merak ettiğim puf sünger gibi yumuşacık ,harika bir kete....Yaptığım günün akşamına kalmıyor anında tükeniyor tavsiye ederim deneyin lezzeti sizde görün!!
MALZEMELER:
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
maya
un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ,bu ölçüden 18 tane kete çıkıyor bir fırın tepsine 9 tane diziyoruz bezemizi nescafe tabağı büyüklüğünde alıyoruz .Yağlanmış fırın tepsisine koyup ,tepside mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanma süreci tammalanınca yumurta sarısını sürüp 200 derecede önceden ısınmış fırına veriyoruz.

5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

enfes ve hos görünüyor ellerine saglik sevgiler...

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Çok da güzel kabarmışlar ellerine sağlık..sevgiler..

susamcorekotu dedi ki...

iştah açıcı görünüyor:) şifa olsun

ZUHAL dedi ki...

Selam Ayşemcim.Canım hemşerim.Mutlaka deniycem.Daha önceleri de buna yakın tarifleri denedim.Ama biraz el melekesi mi gerektiriyor ne.Tam istediğim gibi olmadı.İnşallah becerebilirim.Süslü kurabiyeler yapmaktan bunlara zaman ayıramıyorum herhalde.Seni sevgiyle kucaklıyorum.