Özel Arama

10 Aralık 2009 Perşembe

Hamsi Tava

Merhabalar sevgili arkadaşlarım, ziyaretçilerim kısaca beni takip eden herkes:):)Bugün sabah kızımla kahvaltı keyfimizin ardından Kübra Ferdi Özbeğeni çok sevdiğimi bildiği için onun bir şarkısını açtı yeni Albümünden; Kızıma Sen şimdi nasıl Şebnem Ferah'ı seviyorsan bende Ferdi Özbeğeni seviyordum dedim.Biran kızımın yaşlarında buldum kendimi adeta.Bu sözlerime son vererek hamsi tava tarifini paylaşayım şimdide.. Fakat Bir hayal kırıklığı yaşadım tavaya dizdiğim gibi tabağa alamadım:( Ama herşeye rağmen güzeldi :)Ayrıca Ben mısır ununa batırmadım.. ama kesinlikle mısır ununa batırmalısınız bence...:)Balığın yanına yaptığım salatanın fotoğrafını çekmeyi unuttum :(
Malzemeler:

1kg hamsi

1 çay bardağı mısır unu

tuz

sıvı yağ

Yapılışı:Hamsileri temizleyip yıkayın.Suyunun süzülmesi için süzgeçte 10 dakika bekletin.

Kullanacağınız kadar hamsiyi tuzlayın yada benim gibi mısır ununa tuzu ekleyin,unlama ve tuzlama işlemini birlikte yapın.Yağlanmış yapışmaz tavayı biraz kızdırın ve ocağı kapatın, kenara alıp unladığınız hamsileri tavaya dizin.Hamsileri dizerken baş kısımlarının tavanın kenarına, kuyruklarını ortaya gelecek şekilde dizin.Bu şekilde dizerek tavayı dönün.Ortasında kalan boşluğa 2-3 tane hamsi koyun.Tekrar ocağı yakıp tavanın kenarlarını çevire çevire pişirin.Kızardığından emin olduğunuzda tavanın çapında düz servis tabağını kapatıp ters çevirin.Tavaya yağ damlatıp çiğ tarafı tavaya koyun.Sadece tavanın kenarlarını ocak üstünde döndürerek kızartın yoksa hamsiler kuru olur.

ferdi özbeğen haykıracak nefesim yeni klip"

6 yorum:

Işıl dedi ki...

BAYILIRIM HAMSİYE

Adsız dedi ki...

merhabalar..ellerinize sağlık bu aralar ben de kayseriyi mesken tuttum çok sık gidip geliyorum işim gereği..ne güzel bir şehir..
selamlar..

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlıkk hamsi oy oyyy yaşasın iiki karadenizliyimm

Hülya dedi ki...

Arkadasim katiliyorum misir ununa buladiktan sonra daha guzel oluyor butun butun. Ama bendede o hamsi tava yapmak icin kapaktan yok : ) Almak lazim ozaman hic bozulmadan alabiliyosun. Hoscakal,

Pembe Tatlar dedi ki...

:)))

Ay kıyamam..

Acaba hamsinin kılçıkları çıkmışya ondanmı alamadınki tavadan??

Olsun dağılsada lezzeti aynı olmuştur ellerine sağlık canım..

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım balığa hiç hayır demem ..Nasıl olursa olsun:)hayır demem..mısır ununa tuz koyup karıştırınca hiç dağılmıyor..Ellerine sağlık..