Bu aralar severek yaptığım sütlü tatlı türlerinden hafif ve pratik bir tarif.Yapıldığı gün tüketilirse daha güzel oluyor.
MALZEMELER:
350 gr tel kadayıf
1çay bardağı şeker
1çaybardağı ceviz
**************
1kilo süt
1su bardağı şeker
5kaşık un
1paket krem şanti
vanilya
YAPILIŞI:
Öncelikle kadayıfları derin dondurucuya koyuyoruz.Sütü unu,şekeri,çırpma teliyle karıştırıp pişirmeye bırakıyoruz.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Soğuynca içine krem şantiyi vanılyayı katıp çırpıyoruz. Kadayıfları teflon tavada yada fırında biraz kavuruyoruz.inmeye yakın toz şekeride katıp iyice karıştırıyoruz tepsimizin altına kadayıfların yarısını serpip üzerine kremamızı döküyoruz.üstüne tekrar kadayıfları ve cevizi ekliyoruz.
Not:Buzdolabında biraz dinlendirip servise sunuyoruzBu aralar severek yaptığım sütlü tatlı türlerinden hafif ve pratik bir tarif.Yapıldığı gün tüketilirse daha güzel oluyor.
8 yorum:
harika bir tatlıdır ellerine sağlık acaba sevmeyen varmı???
hayırlı güzel geceler
sevgiler
harika bir tatlıdır ellerine sağlık acaba sevmeyen varmı???
hayırlı güzel geceler
sevgiler
Off süper bir şey bu.Sevgiler...
çıtırlığını kaybetmeden bitirmek gerek değil mi? eline sağlık
benimde denemek istediklerim arasında.ellerine saglık.
çokkkk çok severim canım arkadaşım.ellerine sağlık sende hakkını vermişsin hani.sevgiler...
ellerine sağlık harika bir tarif.
deniceklerim arasına ekliyorum :)
Yorum Gönder