Özel Arama

8 Ekim 2010 Cuma

Keloğlan Bohçası

Bayram için size hem görüntüsüyle şık hemde lezzetli bohçalar hazırladım.İçine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.Ben cevizli ve çikolatalı yaptım lokumlusu ve fıstıklısıda harika oluyor
MALZEMELER:
2 yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 bardak nişasta( buğday)
2 su bardağı un
yarım paket kabartama tozu
1paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 kase dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:Margarin ,pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın nişasta vanilya un kabartama tozunu ekleyin malzemeyi yoğurun hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın ayrılan hamura kakao ekleyin .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi parmağınızla bastırarak içini oyun (kenarları ince olacak) Hazırladığınız karışımı koyun kakaolu hamurdan küçük parçalar koparıp uzunlamasına yuvarlayın bohçaları kakaolu şeritlerle bağlayın hamur pembeleşene kadar pişirin!!
AFİYET OLSUN!!!

4 yorum:

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

canım keşke biraz daha yakın olsaydı fotoların.ellerine sağlık

fuat gencal dedi ki...

Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı hafta sonları.

Saygılar.

Sevil Altunel dedi ki...

ne zaman yiyeceğiz bunları Ayşem:))
ilk soran ben olmayayım dedikçe dilim şiştide:))öptüm..

DATLIM dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif... yanlız fotolar...