Özel Arama

14 Ekim 2010 Perşembe

Yoğurtlu Sırın

Malatya yöresine ait;
Benim biraz değişiklikler yaptığım çok pratik bir tarif:
Malzemeler:
Kişi sayısına göre 2 adet yufka
Yoğurt
2 diş sarımsak
Ve salça
Yapılışı:
Yufkalarımızı rulo halinde katlayıp küçük küçük parçalar halinde kesiyoruz.Fırında kızarana kadar pişiyor;Fırından çıkınca üstüne sarımsaklı yoğurt ve salçayı ekledikten sonra servise hazır tarifin aslına tereyağı ve toz biber ekiliyor ama ben böyle yaptım..
Sevgiler..

5 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ben bunu yaparım çok sık tavuklu yada bu şekilde ama adını silor diye bilirdim..Ellerinize sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ben de ramazan hazırlıklarında mutlaka yaparım ama bizdeki adıda ziron

Saygılar.

Eylem dedi ki...

ellerine saglık.

ZUHAL dedi ki...

Hayırlı cumalar Ayşemcim.Bu sabah seni mimledim.Bir uğrayıver lütfen.

ZUHAL dedi ki...

Hayırlı cumalar Ayşemcim.Bu sabah seni mimledim.Bir uğrayıver lütfen.