Malatya yöresine ait;
Benim biraz değişiklikler yaptığım çok pratik bir tarif:
Malzemeler:
Kişi sayısına göre 2 adet yufka
Yoğurt
2 diş sarımsak
Ve salça
Yapılışı:
Yufkalarımızı rulo halinde katlayıp küçük küçük parçalar halinde kesiyoruz.Fırında kızarana kadar pişiyor;Fırından çıkınca üstüne sarımsaklı yoğurt ve salçayı ekledikten sonra servise hazır tarifin aslına tereyağı ve toz biber ekiliyor ama ben böyle yaptım..
Sevgiler..
5 yorum:
Ben bunu yaparım çok sık tavuklu yada bu şekilde ama adını silor diye bilirdim..Ellerinize sağlık
Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ben de ramazan hazırlıklarında mutlaka yaparım ama bizdeki adıda ziron
Saygılar.
ellerine saglık.
Hayırlı cumalar Ayşemcim.Bu sabah seni mimledim.Bir uğrayıver lütfen.
Hayırlı cumalar Ayşemcim.Bu sabah seni mimledim.Bir uğrayıver lütfen.
Yorum Gönder